2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Alelumum yangın merdiveni ile bile kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, buhran anlarında insanların yangın meydanından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Yangın Kapısının üzerinde panik pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas ivedili kalıp simultane kapının olanaklı olan en azca saat kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Gereç: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Bapnın Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu sistem sayesinde kapı uslu bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde boşaltma sağlanabilir.

Montaj: Yangın bapsı, namuslu şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Gereç: Yangın baplarında çoğu kez çelik yahut ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha dayanımlidir.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve oturakında hiçbir cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile öteki bölümlerden ayrılır.

Yangın ve ivedi yer anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da anlatım Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul edilen bu kanat bazı modellerde olağan kapı koluna bir. 

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir süre ısı ve yalım intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında duman ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında dumanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği kabilinden; yurtiçinde görev veren milel arası bünyelardan da yangın bapları temin edilebilir.

Yangın bapları kullanma meydanına göre, rengine bakılırsa evet da modeline için çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması zirdaki gibidir

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte nazar boncuğu hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page